Kerstwensen

18.12

2020 was op vele vlakken anders, gaf twijfel en deed nadenken. Maar... wat als we niet meer vanuit angst maar vanuit vertrouwen handelen? wat als negatieve gedachten positieve dromen worden? wat als we in onzekerheid hulp durven vragen? wat als we voor anderen het verschil willen maken? wat als jij wil meegaan in onze droom? Dan kunnen we in 2021 stap voor stap die droom realiseren. Campus Hamont, Campus Lommel, Campus Neerpelt, Campus Overpelt, Campus TIO, Juniorcampus, BBO (TIO), WICO internaat, WICO centraal
Lees meer

Corona-maatregelen

28.09

Alle scholen volgen de maatregelen die nodig zijn in code geel. De klemtoon ligt hierbij op handhygiëne. afstand houden. ventilatie . mondmasker. Op het moment dat er bij een van onze leerlingen een besmetting is vastgesteld door de arts, vragen we om de school zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. De school onderneemt dan in samenspraak met de arts van het CLB de nodige stappen. Wat te doen als je kind zich niet goed voelt? Volg hier de beslissingsboom van Sciensano en VAZG.
Lees meer

Ouderraad wordt ouderteam in Pelt

01.09

De ouders van het ouderteam willen u helpen om het thuisgevoel in WICO snel te krijgen. In ons ouderteam kan u mee nadenken over een goede begeleiding van leerlingen, over de studiekosten, over het schoolreglement, over een aantal acties of initiatieven … kortom over alle dingen die belangrijk zijn voor een school. Meedenken en feedback geven. Het ouderteam is de meest geschikte plaats om mee te werken aan een schoolklimaat waar onze kinderen zo goed mogelijk kunnen leren. Aarzel niet, schrijf u ook in voor het ouderteam.
Lees meer

Start nieuwe schooljaar

01.09

Op 1 september start een nieuwe fase in de geschiedenis van WICO. De voorbije 2 schooljaren is WICO 2.0. voorbereid. WICO is één school met zes campussen en een internaat. De school heeft gebouwen op 6 locaties. In WICO werken wij samen om jou in een schooljaar alles te bieden wat jij nodig hebt om jezelf en de wereld te ontdekken. In WICO kan je kiezen: uit een mooi studieaanbod;. op basis van talent, motivatie en de geboden uitdagingen. . In WICO: is de WICO-missie/visie concreet gemaakt in het schoolreglement, de schoolloopbaanbegeleiding, de evaluatie, de klassenraden …. wordt de modernisering van het secundair onderwijs kwaliteitsvol voorbereid. Wij doen dit op onze eigen manier. In de 1e graad kan je dat al duidelijk zien.. WICO 2.0: wat betekent het dit schooljaar voor jou? Je bent een nieuwe WICO-leerling: jij schrijft onmiddellijk mee aan het verhaal van WICO 2.0.. Je bent een WICO-leerling en je volgde les op Campus Hamont, Campus Lommel of Campus TIO 2e en 3e graad, dan zijn er weinig grote veranderingen.. Je bent een WICO-leerling en je volgde les in Pelt op WICO campus Mater Dei, campus Sint-Hubertus of campus Sint-Maria, dan kom je op 1/09 echt in een nieuwe school. De coronatijd maakte het vorig schooljaar onmogelijk om je al te laten kennismaken met de nieuwe locatie. Wij gaan dat de komende periode goedmaken.. Wij, ongeveer 700 personeelsleden, wensen je in WICO een boeiend en leerrijk schooljaar. Hartelijk welkom op 1 september.
Lees meer

WICO verovert de wereld

30.08

WICO werkt de komende jaren samen met het expertisecentra Education & Development van UCLL om internationalisering verder te verankeren. Evelien Peeten is aangesteld als WICO coördinator Internationalisering. Het eerste project is “KA 101 Innovatieve eerste graad secundair onderwijs”. Evelien zal ook nieuwe dossiers voor WICO voorbereiden. Internationalisering verbindt leraren en leerlingen met de wereld en zorgt dat de rijkdom van diversiteit, van andere regio’s, landen en culturen ontdekt kan worden. OPEN MIND WORDT REALITEIT.
Lees meer

Nieuwe website

30.08

Een nieuw schooljaar, start WICO 2.0 ... Reden genoeg om deze wijziging ook in onze website duidelijk te maken. Een frisse nieuwe website met heel wat info over WICO en onze organisatie.
Lees meer